Escola Vedruna: Dia Mundial de l’Aigua

Miguel García Blanco
Miguel García Blanco Greenpeace • 18 Abril 2023

(ABAJO EN CASTELLANO)

A l’Escola Vedruna de Tona, fa 10 anys que som Escola Verda. Dins el Pla Anual treballem els ODS i aquest any en concret el ODS 6 Aigua neta i sanejament,  i l'ODS 14 Vida submarina. 

Per la situació d’emergència climàtica i la greu sequera, considerem molt important conscienciar als alumnes sobre el valor i l’estalvi d’aigua. Alguns professors, de fa molts anys, som socis de Greenpeace, i amb l’Equip directiu del centre ens ha semblat una ocasió ideal per adherir-nos a ColeXGreenpeace per donar a conèixer aquesta ONG a tots els alumnes ciutadans i futurs conservadors del planeta.

En concret ens hem afegit a la campanya de recollida de fons #salvarlaigua amb el repte “Art i Medi Ambient” pel que crearem obres d’art que exposarem a la Festa Major de l’Escola, i farem “pagar” una aportació per a Greenpeace.

Escola

Per encetar aquesta campanya, el passat 22 març Dia Mundial de l’Aigua, vàrem tenir un parell de tallers (a 4t ESO i 4t primària) de la mà de la Rosa i la Susanna, dues fantàstiques voluntàries de Greenpeace.

Tot seguit, vàrem fer una acta Institucional amb 600 alumnes i tot el professorat acompanyats per Greenpeace pintant un gran mural dels ODS començant pels de l’Aigua, i recordant quan d’important és #salvarlaigua.

Des d’aquí volem donar les gràcies a la presència de Greenpeace a l’escola, als valors que transmet, i a la perseverança per salvar el planeta blau. Ens sentim orgullosos de formar part de ColesXGreenpeace.

___________________________________________________________________________

En la Escola Vedruna de Tona, hace 10 años que somos Escola Verda. Dentro del Plan Anual trabajamos los ODS y este año en concreto el ODS 6 Agua limpia y saneamiento, y el ODS 14 Vida submarina.

Por la situación de emergencia climática y la grave sequía, consideramos muy importante concienciar a los alumnos sobre el valor y el ahorro de agua. Algunos profesores, desde hace muchos años, somos socios de Greenpeace, y con el Equipo directivo del centro nos ha parecido una ocasión ideal para adherirnos a ColeXGreenpeace para dar a conocer esta ONG a todos los alumnos ciudadanos y futuros conservadores del planeta.

En concreto nos hemos añadido a la campaña de recogida de fondos #salvarlaigua con el reto “Arte y Medio Ambiente” por el que crearemos obras de arte que expondremos en la Fiesta Mayor de la Escuela, y haremos “pagar” una aportación para Greenpeace.

Escola

Para empezar esta campaña, el pasado 22 marzo Día Mundial del Agua, tuvimos un par de talleres (en 4º ESO y 4º primaria) de la mano de Rosa y Susanna, dos fantásticas voluntarias de Greenpeace.

A continuación, hicimos un acta Institucional con 600 alumnos y todo el profesorado acompañados por Greenpeace pintando un gran mural de los ODS empezando por los del Agua, y recordando cuán importante es #salvarlaigua.

Desde aquí queremos dar las gracias a la presencia de Greenpeace en la escuela, a los valores que transmite, ya la perseverancia por salvar el planeta azul. Nos enorgullecemos de formar parte de ColesXGreenpeace.